Az illetékes szerb hatóságok legfrissebb tájékoztatása ezen a honlapon érhető el szerb és angol nyelven. Az országban található járványügyi helyzettel kapcsolatban és általános tájékoztatás érdekében kérjük, tekintsék át a Konzuli Szolgálat vonatkozó utazási tanácsait!

A járványügyi helyzetre tekintettel a szerbiai hatóságok is intézkedéseket vezettek be.
A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy amennyiben valaki vírusfertőzést regisztrált országból érkezik, illetve olyan egészségügyi intézményben tett látogatást, ahol fertőzöttet kezelnek, az alábbi óvintézkedéseket ajánlott betartani:

  • kerülje a másokkal való érintkezést 14 napon át, akár nyilvános helyen, akár az otthonában;
  • amennyiben valaki influenzaszerű tüneteket észlel magán, viseljen maszkot, rendszeresen fertőtlenítse a kezét, használjon zsebkendőt,  és telefonon keresztül vegye fel a kapcsolatot járványügyi szakértővel (a fenti honlapon megtalálhatóak az illetékes járványügyi szakértők).

A szerb Egészségügyi Minisztérium által működtetett koronavírussal kapcsolatos információs vonal: +381 64 8945 235 (egyelőre csak szerb nyelven)

Magyarországra történő beutazás aktuális szabályai:

A magyarországi beutazást a 2020. szeptember 1-jén hatályba lépő, 408/2020 (VIII.30.) Korm. rendelet szabályozza, melyet megtalál ITT.

Bővebb információ:

Rendőrség tájékoztatása a határátlépésről

Magyarország által kiadott országbesorolás

Magyar állampolgárok hazatérése Magyarországra

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Koronavírus kormányzati tájékoztatás