новости

Magyar Levente: Világszínvonalú vajdasági turisztikai infrastruktúra létrehozása a cél

A magyar kormány által támogatott vajdasági gazdaságfejlesztési program eddig csaknem 300 millió eurónyi fejlesztést hozott a Vajdaságba, közvetlenül és közvetve több ezer új munkahelyet teremtett, közel ezer családot segített méltó lakhatási körülményekhez, s több ezer gazdaság termelési lehetőségei korszerűsödhettek, összegezte pénteken Szabadkán Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével ismertette az új pályázási lehetőségeket.
Читать дальше

Szijjártó: soha nem voltak még ilyen erősek a magyar-szerb kapcsolatok

Soha nem voltak még ilyen erősek, szorosak a magyar-szerb politikai és gazdasági, kereskedelmi és beruházási kapcsolatok - emelték ki ma a magyar–szerb gazdasági vegyes bizottság ülésén Budapesten.
Читать дальше

Megemlékezés Belgrádban

Megemlékezést tartottak az Osztrák-Magyar Monarchia katonáinak síremlékénél a belgrádi Újtemető elkülönített parcellájában kedden.
Читать дальше

Egy hónapig gyorsabb határátlépés

Gyorsabb határátlépés lehet az ünnepek alatt a szerb-magyar határszakaszon - erről egyezett meg Pintér Sándor magyar és Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter Újvidéken.
Читать дальше